Weekblad HUMO op zoek naar een huisdichter

Het weekblad Humo heeft een wedstrijd voor aankomende dichters gelanceerd, die moet resulteren in de uitverkiezing van een Humo-dichter. De Gouden Aap, zoals het initiatief heet, is volgens de organisatoren "een internetvriendelijke discipline die op zoek gaat naar de ruwe diamant in onze jonge medemens". Zopas werden tien finalisten bekendgemaakt. De uiteindelijke winnaar wordt op vrijdag 6 november gelauwerd tijdens de veertiende editie van het literair-muzikaal festival De Nachten.
HUMO inspireert zich op fenomenen als de Britse Poet Laureate en Nederlandse Dichter des Vaderlands. De laureaat zal geregeld de opdracht krijgen een thematisch (bij voorkeur actuagebonden) gedicht te schrijven. Het winnende gedicht wordt gepubliceerd in Humo, afgedrukt op een poster, ingelezen door Wim Helsen, Vriend van de Poëzie, en in een filmpje op humo.be gezet. De laureaat krijgt bovendien een mini-laptop en een stapel bundels van ’s lands grootste dichters.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening