Interview met Philip Roth: de 'wake-up call' van een 76-jarige schrijver

De Amerikaanse auteur Philip Roth is niet zo erg scheutig met interviews, maar in dit videogesprek hieronder op The Daily Beast met Tina Brown laat hij - met veel understatement en lichte pretoogjes - enigszins in de ziel kijken, ook over zijn leeftijd. "76 jaar, that's not an age, that's a housenumber. (...) It's like a wake-up call", zo gekscheert hij en: “I don’t care about X more books. I care about being occupied in writing a book.” Dezer dagen verschijnt zijn nieuwe roman The Humbling. Het interview gaat verder ook over Portnoy's Complaint, de toekomst van de roman ("Het boek zal niet kunnen concurreren tegen de overvloed aan schermen"), Barack Obama en schrijven over seks. Lees eveneens dit gesprek met Roth uit The Wall Street Journal.

Tina Brown Talks with Philip Roth: The Full Interview, The Daily Beast Video via Vimeo.

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening