Gedichten van Gerrit Komrij op muziek gezet in 'Dansen op spijkers'

Op vrijdag 30 oktober wordt in het Utrechtse Stadhuis het cd-album met boek Dansen op Spijkers voorgesteld. Het gaat om een samenwerkingsproject tussen dichter en schrijver Gerrit Komrij met de jonge componist en producer Louis Gauthier.
De basis van de uitgave zijn elf gedichten van Komrij, afkomstig uit verschillende periodes van zijn oeuvre. Door de samenwerking met Gauthier worden de gedichten in een onorthodoxe liedvorm gevat. De muziek is niet in één genre te classificeren. Er zijn klassieke invloeden op het album te vinden, maar ook dance, rock en pop zijn vertegenwoordigd. Buiten de muziek is Gauthier verantwoordelijk voor het totaalontwerp van het album. "De poëzie van Komrij verdient volgens mij een bredere doelgroep. De gedichten heb ik daarom toegankelijker gemaakt, niet alleen door de muziek maar ook door het artwork en design in het boek op de gedichten aan te sluiten. Met deze uitgave willen wij de poëzie een nieuw leven inblazen", aldus Gauthier.
Voor de stad Utrecht verschijnt een speciale editie waarin Komrij's sonnet 'zonder Dom' centraal staat. Dit stadsgedicht is op verzoek van kunsthandelaar Jan Juffermans geschreven bij de litho 'Zicht op het Servaasbolwerk' van Jeroen Hermkens.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening