Meulenhoff-uitgever Peter Claessens ontslagen

Peter Claessens is ontslagen als uitgever bij Meulenhoff, zo weet Boekblad. Claessens was nog maar sinds augustus vorig jaar in dienst bij de gerenommeerde Amsterdamse uitgeverij. Claessens wilde nog niet reageren op zijn ontslag. "Ik kan er nog geen commentaar op geven, binnenkort komt er een persbericht." Ook Meulenhoff-directeur Sander Knol communiceert voorlopig niet. Claessens was voor zijn korte passage bij PCM hoofdredacteur non-fictie, Duitstalige en Midden-Europese literatuur bij uitgeverij De Arbeiderspers. Daarvoor was de classicus en filosoof recensent bij Trouw, De Telegraaf en VPRO. Claessens zou de maandag voor Frankfurt zijn ontslag hebben gekregen, maar hij ging toch naar de vakbeurs. Volgens Boekblad zat Claessens "zelf niet lekker meer bij Meulenhoff, omdat hij minder vrijheid had om te doen wat hij wilde dan hij in eerste instantie dacht".
Bij Meulenhoff zijn de laatste jaren al veel uitgevers (en auteurs) vertrokken; vóór Claessens had ook Xandra Schutte er een korte carrière als uitgeefster. Bij zijn aanstelling vorig jaar was Claessens nog vol goede moed: "Meulenhoff heeft rust en continuïteit nodig, ik ga zorgen voor een sfeer waarin we het beste uit ons team kunnen halen. Ik heb al kennisgemaakt, het is een enthousiaste groep. Wel zullen we enkele jaren nodig hebben. Een rendabel bedrijf maak je niet in één dag."
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 26-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening