Charlotte Köhler Stipendium voor Arnoud van Adrichem

Het Charlotte Köhler Stipendium, een jaarlijks Stipendium voor beginnend literair talent, is dit jaar toegekend aan de Nederlandse dichter Arnoud van Adrichem (1978). Het Charlotte Köhler Stipendium bestaat uit 7000 euro en wordt jaarlijks toegekend aan een veelbelovend auteur in een wisselend literair genre. In 2009 is dat poëzie. De jury, die bundels van beginnende dichters van de afgelopen vijf jaar beoordeelde, bestond uit Janita Monna, Gaston Franssen en Henk van der Waal. Voorgaande laureaten van het Stipendium zijn onder meer Trijne Vermunt (vertalingen, 2006) Ton Rozeman (proza, 2003) en Arnon Grunberg (proza, 1998).
Over de bundel Vis van Arnoud van Adrichem schreef de jury: “Hij laat, te midden van de groep dichters die in de afgelopen vijf jaar debuteerden, een sterk eigen geluid horen. (…) Van Adrichem gebruikt taal en jargon uit verschillende registers: reclame, toneel, retorica, wereldpoëzie en volkse liedjes. Die uiteenlopende talige werelden zet hij in zijn poëzie naar zijn hand, hij laat ze botsen, geeft er een kleine draai aan, doet ze in elkaar overlopen. (…) De consequente, niet van humor gespeende toon in Vis, overtuigt van het talent van Van Adrichem en maakt nieuwsgierig naar wat komen gaat.” (Foto Van Adrichem: Roeland Fossen)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 27-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening