Duitse dichter Heinz Czechowski (74) overleden

De Duitse dichter, toneelschrijver en vertaler Heinz Czechowski is op 74-jarige leeftijd na een lange ziekte overleden, zo meldt Der Standard. De in Dresden geboren Czechowski maakte vooral in de voormalige DDR naam en faam. In zijn werk staat de relatie met zijn in de Tweede Wereldoorlog volledig verwoeste geboortestad centraal. De in 1935 geboren Czechowski maakte de vernietiging in februari 1945 aan den lijve mee. Hij debuteerde als dichter in 1961 en verwierf met zijn uitgepuurde stijl populariteit in Oost-Duitsland en daarbuiten. Czechowski publiceerde enkele tientallen bundels. In zijn lang na de val van de Muur gepubliceerde autobiografie Die Pole der Erinnerung (2006) rekent hij met zijn stalinistische verleden, en dat van vele andere DDR-schrijvers, af. Zie meer informatie over de auteur bij het Goethe Institut.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 28-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening