Maaike le Noble volgt Peter Claessens op bij uitgeverij Meulenhoff

Maaike le Noble (38) is met onmiddellijke ingang aangesteld tot de nieuwe uitgever van J.M. Meulenhoff. Zij is daarmee de opvolger van Peter Claessens, van wie maandag bekendraakte dat hij vertrekt bij Meulenhoff.
Redacteuren Bart Kraamer (41) en Thijs Bartels (49), beiden al jaren actief bij Meulenhoff, zijn benoemd tot hoofdredacteur voor respectievelijk Nederlandse literatuur en non-fictie.
Algemeen directeur Sander Knol van Samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij verwacht "dat deze benoemingen ervaring en gedrevenheid waarborgen in het uitgevershuis dat onverminderd in het teken staat van de literaire en culturele traditie", aldus Boekblad.
Bij zusterbedrijf Boekerij wordt na de overstap van Le Noble uitgever Ilse Arkesteijn (34) nu eindverantwoordelijk voor zowel spanning als romans. Erwin Koning (32) is uitgever van alle non-fictie en J├╝rgen Snoeren (37) van fantasy en young adult.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening