Onverwacht huldebetoon voor 90-jarige Drs. P.

In Brussel heeft de 90-jarige Heinz Hermann Polzer, bij het grote publiek beter bekend als Drs. P., tijdens de Taaldag van de VRT gisteren een onaangekondigde hulde gekregen. Vlaams minister van Onderwijs, Pascal Smet overhandigde hem een bijzondere oorkonde namens de Nederlandse Taalunie en de openbare omroep. Op de oorkonde werden in een zwierige vorm tientallen woorden en uitdrukkingen verwerkt die de auteur in het leven heeft geroepen, met onder meer het bekende motief ‘Knolraap en lof, schorseneren en prei’.
Drs. P., die de intimiteit van zijn huis in Amsterdam nog zelden verlaat, was voor de gelegenheid naar de Taaldag van de VRT in Brussel gekomen. Zijn geestesgenoot, de zanger Jan De Smet van De Nieuwe Snaar, bracht hem een huldelied. Drs. P kreeg van het aanwezige publiek meermaals een langdurig applaus
De negentigjarige Drs. P. schrijft nog steeds "met het plezier van een kind dat de onbeperkte mogelijkheden van onze taal op speelse wijze uitprobeert", aldus de Taalunie. Drs. P is verantwoordelijk voor het begrip Plezierdichten en de veeleisende maar vrolijke dichtvorm Ollekebolleke. Zijn Ollekebollekes zijn onlangs verzameld in het boek Zeslettergrepigheid en deze maand verscheen ook een herdruk van Souvenir de Paris, zijn liefdesbetuiging aan Parijs. Ook de verzamelde liedteksten zijn nog verkrijgbaar onder de titel Tante Constance en Tante Mathilde bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening