Martin Amis geeft 'silicone bags'-Jordan rol in nieuwe roman

Het Britse schrijvende woelwater Martin Amis (1949) zal het rondborstige model Jordan (foto) een rol geven in zijn nieuwe roman State of England, zo kondigde hij aan tijdens een lezing op het Hay Festival in London waarover The Telegraph bericht. "Ze heeft geen heupen, geen achterste... een interessant gezicht, maar wat we eigenlijk verafgoden zijn twee zakken silicone," aldus de als vanouds duidelijke Amis. Dat hij even geïntrigreerd is als ontzet, moge blijken uit het feit dat hij haar als het personage 'Threnody' wel laat opdraven in zijn nieuwe boek. "Ze heet dan wel anders, maar denk maar aan haar als je die naam ziet staan."
Katie Price, zoals het model tegenwoordig graag genoemd wil worden, stond vorige week nog in het oog van een literaire storm nadat schrijfster Lynda La Plante fel uithaalde naar de hoge voorschotten die glamour-celebrity's van hun uitgevers krijgen voor boeken die ze toch niet zelf schrijven. Ook Jordan publiceerde een meerdelige (!) autobiografie en al enige romans, stuk voor stuk door ghostwriters bijeengeschreven. Haar laatste roman, Sapphire, haalde net als alle andere onwaarschijnlijke oplagen. Amis gaf tijdens het gesprek toe de autobiografie van Jordan gelezen te hebben. "Maar meer nog dan over de inhoud ervan was ik gechoqueerd door het woord 'Number One bestseller' op het omslag," zo zei de voormalige Professor of Creative Writing aan de universiteit van Manchester nog. Wanneer State of England uitkomt, is nog niet duidelijk. In februari 2010 zal eerst wel nog de roman The Pregnant Widow verschijnen.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 29-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening