Pierre Michon laureaat van Grand Prix du roman de l'Académie française

De Grand Prix du roman de l’Académie Française is toegekend aan Pierre Michon voor zijn roman Les Onze, uitgegeven bij Verdier. Er waren drie stemrondes nodig. Michon haalde het uiteindelijk met twaalf stemmen tegen zes voor Renaud Camus' Loin en een voor Le moins aimé van Bruno de Cessole.
In het boek, dat zo’n honderd pagina’s telt, gaat de auteur op zoek naar de oorsprong van een schilderij van Corentin dat in het Louvre hangt. Op het doek zijn de grote figuren van de Franse Revolutie afgebeeld. Michon werkte vijftien jaar aan het boek. Michon (1945) heeft zo’n vijftien titels op zijn naam staan, waaronder het beroemde Vies minuscules. Aan de Grand Prix du roman de L’Académie Française is een geldbedrag van 7500 euro verbonden. Traditioneel vormt de uitreiking van de prijs de aftrap van het Franse literaire prijzenseizoen. Eerder ging de prestigieuze prijs onder meer naar Jonathan Littell, Amélie Nothomb en Patrick Modiano. Hij wordt sinds 1918 uitgereikt. Michon ontving eerder onder meer al de prix Décembre, prix France Culture, Prix Louis Guilloux en de Prix France Televisions. (DL - foto Michon: Jean-Luc Bertini, Wikicommons)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 29-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening