Zweedse thrillerauteur Jan Guillou was vijf jaar lang KGB-informant

De bekende Zweedse journalist en thrillerauteur Jan Guillou was vijf jaar lang informant van de KGB, de geheime dienst van de voormalige Sovjetunie, zo meldt De Morgen. In de krant Expressen kondigde de 65-jarige auteur zelf aan dat hij dit verzwegen hoofdstukje uit zijn leven zal toevoegen aan een nieuwe editie van zijn memoires.
Guillou, die internationale faam verwierf met de spionagereeks Coq Rouge rond de Zweedse spion Carl Hamilton, zei dat hij er tot dusver niets over gezegd heeft omdat die periode "niet echt interessant" was. In 1973 werd Guillou als journalist vermaard nadat hij onthullingen had gepubliceerd rondom een schandaal van de Zweedse inlichtingendienst.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 29-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening