Boek.be lanceert eigen boekencommunitysite

Bij de start van de Boeken­beurs lanceert Boek.be vandaag zijn compleet vernieuwde site, die opgewaardeerd wordt tot “een boekencommunitysite pur sang”. Boek.be­directeur Geert Joris wil van de site een kruispunt maken waar lezers levendig met elkaar van gedachten wisselen over het boekenaanbod. “We kiezen voor een bottom-up­benadering”, zo onthult Joris het project in De Morgen. “Consumenten en lezers zullen op www.boek.be hun leeservaringen kunnen delen, een beetje zoals bij LibraryThing (een literaire communitysite). Het wordt als het ware een virtuele boekenplank. Maar de site moet ook verkoopsbevorderend werken.” Zit het idee niet te veel in het vaarwater van de site Iedereen­Leest van Stichting Lezen? “Nee, want dat is een top-downbenadering. Onze ambities reiken ook verder.”?Boek.be, ontwikkeld door het bureau ONE Agency, gaat ook regelmatig boekennieuws en achtergrondinfo brengen.?Boek.be zegt wel niet de bestaande boekensites te willen beconcurreren. “Integendeel, we zullen rond boekennieuws ook zoeken naar samenwerkende partners.” Het nieuws over het boekenvak, vroeger te vinden op www.boek.be, verhuist dan weer naar een binnenkort op te richten site www.boekenvak.be, bestemd voor de Vlaamse boekenbranche.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening