Canvas springt mee op Boekenbeurs-kar

Vanavond opent in het Antwerpse Bouwcentrum, allang omgedoopt tot Antwerp Expo, de 73ste Boekenbeurs, met een rist toespraken van onder meer de verse Cultuurminister Joke Schauvlieghe (CD&V) en Boek.be-directeur Geert Joris. Ook televisiezender Canvas besteedt meer dan normaal aandacht aan boeken tijdens de drukke Boekenbeursperiode. Zo is er Canvas Book Delivery, een dagelijkse boekenspecial waarin Frieda Van Wijck op een rode scooter door Vlaanderen tuft en waarbij ze peilt naar het favoriete boek van prominente Vlamingen. Canvas Book Delivery start een boekenketting, waarbij de ene een boek doorgeeft aan de volgende. Jamie Oliver start de ketting. Hij stuurt de Canvas Book Delivery naar de minister van cultuur Joke Schauvlieghe met zijn jongste kookboek Jamie’s Amerika. De kijker krijgt leestips én een inkijk in het leesgedrag van de bekende medemens, zoals Freek Braeckman, Fien Troch, Jan Eelen en Johan Boskamp. Het programma loopt van 31 oktober tot 6 november 2009 om 22.20 uur.
Verder zijn er in het programma Spraakmakers interviews voorzien met respectievelijk David Mitchell (interview Annelies Beck, op 1 november) en Jonathan Coe (op 8 november, interview Jelle van Riet). Van Wyck heeft in het programma Strada (enkel via de digitale knop van Canvas+) een interview met John Irving (foto), dat vanavond wordt uitgezonden. Verder start op 8 november het tweede seizoen van het programma Iets met Boeken, met als gasten Christophe Vekeman en P.F. Thomése, zoals al eerder aangekondigd.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening