Recordopbrengst voor brieven van Lord Byron

In Londen heeft een collectie brieven van de Britse dichter Lord George Byron (1788-1824) op een veiling bij Sotheby's gisteren bijna 310.000 euro opgebracht, wat een recordopbrengst betekent voor manuscripten van Byron. Vooraf was gewag gemaakt van een opbrengst van 170.000 tot 200.000 euro.
De licht schandaleuze brieven waren afkomstig uit de private bibliotheek van de voormalig Britse minister-president Archibald Primrose. Ze omvatten 71 handgeschreven vellen. De correspondentie is gericht aan zijn vriend Francis Hodgson en geven een beeld van een "intieme vriendschap". Byron neemt er voortdurend grofheden in de mond en haalt onder meer uit naar Portugezen (‘weinig slechte eigenschappen behalve luizen en sodomie') of Wordsworth (‘Turdsworth’). Ook een affaire met een dienstmeisje wordt uit de doeken gedaan. Sotheby's zegt dat "de geveilde collectie een beter beeld van de gevoelige en bedachtzame kant van Lord Byron" geeft. Zie de berichtgeving bij de Los Angeles Times.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening