Anna Bijns Prijs 2009 voor Tjitske Janssen

De Nederlandse dichteres Tjitske Jansen is bekroond met de Anna Bijns Prijs 2009 voor haar bundel Koerikoeloem, zo werd bekendgemaakt in het programma Kunststof. De jury oordeelde dat Koerikoeloem "een originele, gewaagde en verfrissend humoristische blik op tragische gebeurtenissen" biedt. De Anna Bijns Prijs wordt om de twee jaar afwisselend toegekend voor proza en po√ęziewerk. De onderscheiding omvat 10.000 euro. De twee andere genomineerden waren Eva Gerlach (Situaties) en Esther Jansma (Alles is nieuw). Voor de Anna Bijns Prijs kwamen boeken in aanmerking die waren verschenen tussen 1 januari 2005 en 31 december 2008. De jury bestond uit Anna Enquist, Mustafa Stitou, Jaap Goedegebuure, Marja Pruis en Fleur Speet. (DL - foto Jaap De Boer/GPD)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 31-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening