Guido Eekhaut krijgt Hercule Poirot Prijs

Misdaadauteur Guido Eekhaut is de laureaat van de Hercule Poirot Prijs, de prijs voor de beste Vlaamse misdaadroman van het voorbije jaar, meldt De Morgen. Eekhaut kreeg op de Boekenbeurs een geldprijs van 5.000 euro en een gegraveerde pen voor Absint. Op de uitreiking onthulde Eekhaut bovendien dat hij de auteur was van de eveneens op de shortlist prijkende thriller Rode Aarde, onder het pseudoniem Nellie Mandel. Daarmee bleek Eekhaut de eerste auteur die met twee titels op de shortlist stond. Guido Eekhaut (Leuven, 1954) publiceerde tot heden een twintigtal boeken, voornamelijk fictie. Absint is zijn eerste misdaadroman. "Het is een bloedstollende actiethriller en politieroman in één waarin actuele thema’s tot een meeslepend geheel worden gesmeed", aldus de jury. Het vervolg Loutering verschijnt in het voorjaar van 2010 bij De Boekerij.
Verder waren ook Ludo Schildermans (’Het pigment’), Rudy Soetewey (’Vrienden) en Lydia Verbeeck (’Verzegeld’) genomineerd. De jury laat weten dat Eekhaut "een suspensrijke stijl heeft, die zelden uitglijdt, en blijk geeft van natuurlijk taalgebruik. Zijn dialogen zijn even realistisch als de opbouw van het verhaal.” Bij Knack staat een interview met de laureaat.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 31-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening