Patricia de Martelaere postuum bekroond met prijs beste tijdschriftartikel 2009

Op Het Andere Boek is de schrijfster en filosofe Patricia de Martelaere bekroond met de prijs voor het beste tijdschriftartikel 2009. Knack-directeur Rik Van Cauwelaert overhandigde de onderscheiding (een tekening van Ever Meulen) aan de familie van wijlen Patricia de Martelaere voor haar artikel Bestaat U?, in het God-nummer van het literaire tijdschrift DW B. De tekst is het laatst gepubliceerde proza van De Martelaere, die op 4 maart 2009 overleed.
De jury sprak van een "prachtig testament": "Met haar klaarheldere analyse van mogelijke godsbewijzen geeft ze ons een rondleiding in het filosofische denken. En komt ze tot het besluit dat God misschien wel één van ons is. Eenzame hoogte: een prachtig testament, helaas, van één van de meest verheven geesten van onze regio. De jury voor deze vorig jaar in het leven geroepen prijs, die toen naar Harold Polis ging, bestond uit Werner Trio, Annelies Beck, Karl van den Broeck (voorzitter) en Frank Hellemans.
Nog op Het Andere Boek werd de Nederlander Dennis Rijnvis uitgeroepen tot laureaat van de verhalenwedstrijd van De Brakke Hond met zijn verhaal 'De verdwijning van Meneer Lucasie'. Arnold Kronk en Maarten Inghels kregen een eervolle vermelding. De jury bestond hier uit Eva Berghmans, Bart Koubaa, Elvis Peeters, Dirk Leyman en Hans Cottyn.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 04-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening