Peter Verhelst is bekroond met Gouden Griffel 2009

De Vlaamse auteur Peter Verhelst is de winnaar van de Gouden Griffel, de jaarlijkse prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlands­talige kinderboek. De auteur ontvangt de onderscheiding voor het al veelvuldig bekroonde Het geheim van de keel van de nachtegaal. Hij nam de prijs in ontvangst tijdens Het Overkokende Kinderboeken­bal in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Het bal vormt de jaarlijkse aftrap van de Kinderboekenweek. Het geheim van de keel van de nachtegaal is het eerste ­kinderboek van Verhelst (°1962), die al acht poëziebundels, vijf romans en twee novelles op zijn naam heeft staan. Het is een bewerking van het sprookje over de Chinese nachtegaal van Hans Christian Andersen. Hij ontving eerder al onder meer de Woutertje Pieterseprijs en de jeugd-Gouden Uil voor het boek. Volgens de jury is het een “ode aan de eenvoud, aan de onschuld en aan wat waar is en écht”.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 06-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening