Vlaamse Co-Libroboekhandels gaan samenwerking aan met Nederlandse 'Boekenkrant'

De Vlaamse CoLibro-Boekhandels gaan een samenwerking aan met de Nederlandse Boekenkrant en zullen de verspreiding van het blad in Vlaanderen op zich nemen. De Boekenkrant biedt aandacht voor het actuele boekenaanbod van het Nederlandse taalgebied, met onderdelen als spanning en non-fictie. "Al jaren praten wij in Vlaanderen over een boekenmagazine. We zijn er met het boekenvak nooit in geslaagd om dit van de grond te krijgen. Ik was dan ook gecharmeerd door de Boekenkrant: een performante en professionele uitgave", zegt Luc Van der Velpen, directeur van Co-Libro. Bovendien kregen we van Uphill Battle de mogelijkheid er een CoLibro-touch aan te geven en het geheel aan te passen aan onze eigen wensen en behoeftes.". Via de samenwerking met Colibro stijgt de betaalde oplage van de krant naar 22.000 exemplaren. Volgens Jan Louwers, uitgever van de Boekenkrant, "sluit dit prima aan op ons eigen boekhandelnetwerk in Nederland", waar de krant tweemaandelijks verspreid wordt sinds januari 2007. "We zochten al langer naar een Nederlands-Vlaamse samenwerking." Voor de CoLibro-editie zal CoLibro zelf vier pagina’s in het hart van de krant verzorgen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening