NDC/VBK Uitgevers kampen met serieuze schuld

De Nederlandse uitgever NDC/VBK heeft op korte termijn 100 miljoen euro vandoen om zijn balans aan te sterken. De eigenaar van onder meer Van Dale Uitgevers, bekend van de gelijknamige woordenboeken, zocht al ruim een half jaar een nieuwe aandeelhouder maar vond niemand. Volgens topman Jan de Roos onderzoekt de uitgever nu samen met huisbankier ING wat de mogelijkheden zijn. Met een jaaromzet van meer dan 350 miljoen euro en 2.100 werknemers is NDC/VBK een van de grootste uitgevers van Nederland. De schuld van NDC/VBK is vorig jaar explosief gestegen door de overname van schoolboekenuitgever ThiemeMeulenhoff van PCM. De uitgever van Van Dale maar ook van enkele regionale kranten betaalde met 145 miljoen euro een erg hoge prijs, zo zeggen waarnemers.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 08-10-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening