Boek-delenprijs naar 'De overgave' van Arthur Japin

Arthur Japin heeft met zijn roman De overgave de Boek-delenprijs gewonnen, de literaire prijs die leeskringen toekennen aan het boek dat hen de boeiendste discussie heeft opgeleverd. De prijs, die 2000 euro waard is, werd gisteren tijdens het Lezersfeest in Rotterdam uitgereikt. De Boek-delenprijs is een gezamenlijk initiatief van het tijdschrift Boek-delen en het Lezersfeest in Rotterdam, in Vlaanderen ondersteund door het steunpunt voor bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra Locus. Van april tot september konden leesclubs stemmen op hun favoriete boek van het leesclubseizoen 2008-2009. Ongeveer dertig procent van de stemmen ging naar de roman van Japin. Andere veelgenoemde titels waren De wandelaar van Adriaan van Dis, Nachttrein naar Lissabon van Pascal Mercier en Bruidsvlucht van Marieke van der Pol. De prijs is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. In 2006 werd die gewonnen door Khaled Hosseini met De vliegeraar, in 2007 werd De engelenmaker van Stefan Brijs bekroond en vorig jaar Boven is het stil van Gerbrand Bakker.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 10-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening