Boekenbeurs afgesloten met goede bezoekers- en omzetcijfers

De 73ste Boekenbeurs kreeg dit jaar 175.000 bezoekers over de vloer, zijnde 10.000 meer als vorige jaar – een resultaat dat grotendeels te danken is aan het samenvallen van de beurs met de herfstvakantie, zo meldt organisator Boek.be. De topdag van de Boekenbeurs was donderdag 5 november met 21.152 bezoekers. De meerderheid van de standhouders verklaart zich tevreden over de verkoop: 75% noteert een omzetverhoging of een status quo. Redenen voor de stijging waren signerende auteurs op de stand, de vakantieperiode of een beter locatie op de beurs. De Prijs voor de Mooiste Stand gaat naar Lampedaire Uitgevers. De eerste ARGUS-prijs voor de Groenste Stand werd uitgereikt aan Uitgeverij De Geus.
De thriller De Cel van Pieter Aspe is met 3100 verkochte exemplaren het best verkopende boek in de afdeling fictie. Ook de succesromans van Paolo Giordano en Khaled Hoseini deden het goed. Bij de non-fictie waren de kookboeken van Piet Huysentruyt, SOS Piet 1, 2 en 3, met 5010 verkochte exemplaren de topper. In de kinder- en jeugdboekencategorie was dat De grote invasie van Rokford van Geronimo Stilton, met 1170 verkochte exemplaren. Bij de strips stond Kiekeboe op nummer 1 met 4700 verkochte exemplaren.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 11-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening