Leraar geschorst na leestest verhaal Chuck Palahniuk

Een leraar in New York is geschorst omdat bij in zijn klas een seksueel getint verhaal van de Amerikaanse schrijver Chuck Palahniuk had uitgedeeld als leestest, zo meldt onder meer The New York Post. De 30-jarige Greg Van Voorhis geeft al zeven jaar les aan de Bronx School of Finance en zag er geen graten in het verhaal 'Guts' als leestest aan zijn honderd studenten te voor te schotelen.
Palahniuks verhaal, in 2004 verschenen in Playboy, beschrijft eerder exuberante masturbatietechnieken die het hoofdpersonage met veel enthousiasme uitprobeert. De geslachtorganen van het hoofdpersonage komen uiteindelijk in een zeer penibele situatie terecht nadat hij zich bovenop de waterpomp van een zwembad heeft geposteerd.
Nadat verschillende ouders verontwaardigd reageerden op het leesmateriaal heeft de schooldirectie nu besloten de leraar te schorsen tot een comité beoordeelt of de leestip strookte met het interne reglement. Er is meteen een facebookgroep gestart om Van Voorhis te steunen. De agent van Palahniuk zei dat hij niet bereikbaar is voor commentaar. De schrijver van controversiële romans als Fight club en Choke is met dit verhaal in elk geval niet aan zijn eerste rel toe. Ook de recente roman , over een pornoactrice die nog één keer wil schitteren - met 600 mannen -, beroerde de gemoederen. Zie ook NBC New York.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 11-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening