Verfilming gevraagd voor jeugdroman van Els Beerten

De jeugdroman Allemaal willen we de hemel van Els Beerten verdient een verfilming, zo vinden de luisteraars van Radio 1. Het programma Mezzo zocht de afgelopen weken naar hét boek dat zeker een verfilming moet krijgen. Vandaag werd op de Boekenbeurs bekendgemaakt welk boek dat werd, meldt deredactie.be Een jury met regisseur Felix van Groeningen, De Standaard-journalist Steven De Foer en Radio 1-stem Pat Donnez stelde op basis van luisteraarsuggesties een shortlist van tien te verfilmen boeken samen. Allemaal willen we de hemel van Els Beerten voert die lijst aan. Het is "een aangrijpend verhaal over oorlog in tijden van liefde, en over de verwoestende keuzes waarvoor een oorlog mensen stelt. Voor Allemaal willen we hemel kreeg Beerten dit jaar ook de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer. Beerten noemde de wens van de luisteraars "gewoonweg schitterend". "Het boek wordt wel verteld door vier personages en verfilmen zou betekenen dat er in het boek geschrapt moet worden. Ik denk dat het boek verfilmbaar is, maar mijn verhaal is geen verhaal om chronologisch verteld te worden. Via flashbacks kan je wél aanhaken op de mozaïekstructuur", zegt de schrijfster. Als Beerten mocht kiezen, had ze graag Quentin Tarantino gehad als regisseur, "maar Felix van Groeningen en Stijn Coninx mogen ook". Naast Beerten staan Het diner van Herman Koch, Kartonnen dozen van Tom Lanoye, Ten zuiden van de grens van Haruki Murakami, De dood van Bunny Munro van Nick Cave, De Quincunx van Charles Palliser, Eros en de eenzame man van Louis Paul Boon, De seizoenen van Clem Schouwenaars, Sneeuw van Orhan Pamuk en Zeitoun van Dave Eggers in de top-tien.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 11-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening