Historicus Timothy Garton Ash te gast in Brussel

In samenwerking met Flagey lanceert de literaire organisatie Het Beschrijf een nieuwe reeks ontmoetingen met schrijvers die invloed hebben op het denken in Europa. In 'Het Europa van de schrijvers' is de eerste genodigde de invloedrijke Britse 'historicus van het heden' Timothy Garton Ash. Annelies Beck praat op zondag 15 november met hem om 19 uur in Flagey Brussel, in het kader van het festival van de filosofie.
Garton Ash is volgens Time Magazine een van de honderd meest invloedrijke denkers ter wereld. Hij is professor in Europese Studies aan de Universiteiten van Oxford (UK) en Stanford (VSA) en heeft een toonaangevende wekelijkse column in The Guardian. Hij schreef negen referentiewerken over hedendaagse geschiedenis, waaronder het recent verschenen Facts are Subversive. In The File, heruitgegeven naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de val van de Berlijnse Muur, beschrijft hij zijn persoonlijke ervaringen met de Oost-Duitse Stasi. BĂ©atrice Delvaux (Le Soir) zorgt voor een inleiding tot het gesprek.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening