Jerry Hall speelt hoofdrol in verfilming van 'Money' van Martin Amis

De roman Money van Martin Amis krijgt een televisieverfilming in twee delen door de BBC, zo meldt The Guardian. Jerry Hall (foto), de ex-vrouw van Mick Jagger, zal een van de hoofdrollen vertolken. Hall krijgt in de cast het gezelschap van Vincent Kartheiser (Mad Men) en van Emma Pierson (Little Dorit) als Selina, de vriendin van hoofdpersonage John Self, die dan weer vertolkt wordt door Nick Frost.
Money wordt vaak beschouwd als een van de sleutelboeken van de jaren tachtig. Centraal staat John Self, een 35-jarige man zonder stijl en beschaving: een hebzuchtige figuur met platvloerse liefhebberijen. De reclamemaker heeft een paar succesvolle spotjes gemaakt en reist heen en weer over de Oceaan voor zijn nieuwste project, een speelfilm. In New York geeft Self zich over aan uitspattingen: hij strompelt van bordeel naar topless bar, en stopt zich vol drank, inferieure dope en hamburgers. "Het is een briljante en angstaanjagende roman, grimmig, beschuldigend, afgrijselijk effectief en totaal ontbloot van zulke afgezaagde kwaliteiten als charme", zo schreef Anthony Burgess destijds in The Observer. (DL - foto Jerry Hall, op jongere leeftijd)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 12-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening