Manuscripten van 'war poet' Siegfried Sassoon online

Niet toevallig op Wapenstilstanddag heeft de Universiteit van Oxford de manuscripten van de Britse dichter Siegfried Sassoon gisteren beschikbaar gemaakt op internet, zo meldt The Guardian. Sassoon (1886-1967) beschreef in zijn oeuvre zijn ervaringen aan het front in de Eerste Wereldoorlog. Als enthousiaste, vaderlandslievende militair begaf hij zich in de oorlog, maar kwam er als pacifist uit. In april 1917 raakte hij gewond toen hij getroffen werd door kogels van een sniper. Tijdens zijn herstel in Engeland schreef hij een "declaration against the war".
Ook in gedichten als 'Does it matter?' en 'Died of wounds' beschrijft hij de zinloosheid van de oorlog en de afgrijselijke verwondingen die militairen tijdens de Eerste Wereldoorlog opliepen door gifgas en nieuwe wapens. Er ziin ook talloze foto's en brieven te bekijken. Ze kaderen in het project Oxford University’s First World War Poetry Digital Archive.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening