Grootscheepse website met oeuvre van Robert Louis Stevenson online

Oude edities van de werken van de Schotse auteur Robert Louis Stevenson (1850-1894), waaronder Treasure Island en Kidnapped, zijn online geplaatst in het kader van een grootscheeps archiveringsproject. Gedrukte versies van de boeken zijn gedigitaliseerd zodat die pagina per pagina op het scherm kunnen gelezen worden. Het gaat onder meer om een editie uit 1883 van Treasure Island, verschenen bij Cassell & Company. De website bevat ook uittreksels uit minder bekende poëzie van Stevenson, zelden getoonde familiefoto's en zijn aantekeningen over vrienden, familie en favoriete auteurs. John Macfie, voorzitter van de Robert Louis Stevenson Club zegt in The Daily Telegraph "dat de site voor het eerst de collectie ontsluit van de stad Edinburgh evenals een minder bekende gearchiveerde collectie in de Verenigde Staten." De site is opgezet door historici, academici, museumcuratoren en Stevensonfans van de Edinburgh Napier University en kreeg een stimuleringsfonds van 34,500 pond van The Carnegie Trust. "Daarmee wordt eindelijk ook de back-catalogue van Stevensons oeuvre, dat poëzie, kinderboeken, reisboeken, historische romans en literaire essays omvat, voor een groter publiek ontsloten." De site ging gisteren online ter gelegenheid van de 159ste geboortedag van Stevenson. Eerder deze week kwamen ook al de archieven van Siegfried Sassoon online, zie .
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening