Kunstenaar Mike Stilkey beschildert zijn bibliotheek

De in Los Angeles gevestigde kunstenaar Mike Stilkey heeft een merkwaardige manier om met boeken om te gaan. De boekenverzamelaar bewerkt de ruggen en covers tot vaak monumentale schilderijen waarop hij onder meer literaire thema's weergeeft. Stilkey gebruikt daarvoor wel afgedankte boeken en niet meteen de paradepaardjes uit zijn collectie. "De kleur van de cover en het materiaal, evenals de titel speelt een rol bij de keuze van de boeken die ik beschilder", aldus Stilkey. Telkens wil hij een literair motief in zijn werk smokkelen (zie op de foto links Charles Bukowski) en smeedt hij de boeken om tot een nieuw soort bibliotheek, een weliswaar onleesbaar geworden verzameling. Over de goede smaak van het resultaat valt behoorlijk te twisten, maar zie hier een interview met Stilkey (via Fecal Face) over zijn praktijken en nog een paar beelden, ook van de man, bedolven onder zijn boeken, slachtoffer van zijn scheppingen:

Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 15-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening