Boeken keren na halve eeuw terug naar bib, mét boete erbij

Een bibliotheek van de Camelback high school in het Amerikaanse Phoenix heeft twee boeken teruggekregen die 51 jaar geleden waren uitgeleend. De boeken werden teruggestuurd door een ex-leerling die het liefst anoniem wilde blijven en gingen vergezeld van een enveloppe waarin een cheque van 1.000 dollar zat. Het geld was bedoeld ter aflossing van de boete, à rato van 2 cent per dag per boek. De anonieme schrijver kwam daarmee uit op 745 dollar, maar rondde het bedrag af 'omdat de tarieven inmiddels mogelijk verhoogd zijn'. Overigens hoeft op de school geen boete betaald te worden als boeken te laat teruggebracht worden. Volgens bibliothecaresse Georgette Bordine zijn de boeken ooit meeverhuisd naar een andere staat en daardoor nooit meer teruggebracht. In een begeleidende brief legt de 'lener' uit dat de boeken bij vergissing bij een verhuizing waren ingepakt. Van het geld van de lener zullen nieuwe boeken gekocht worden. De teruggezonden oude boeken belanden terug in de uitleen. Zie de berichtgeving in The Guardian.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening