Nieuwe Ierse topbibliotheek blijft dicht door gebrek aan centen voor personeel

Een nieuwe prestigieuze bibliotheek in de buurt van de Ierse hoofdstad Dublin blijft dicht omdat er geen fondsen worden gevonden om het personeel te vergoeden, zo meldt de Ierse Independent. De bibliotheek, een totaal verbouwde kerk met nieuwe bijgebouwen, kostte meer dan 3 miljoen en was recent nog een van de negen genomineerden van de belangrijke World Architecture Festival Awards. Ondertussen zijn ook al meer dan 20.000 boeken en 3.000 cd's en dvd's aangekocht. Maar toen was het geld op. De Ierse staat is meer dan gemiddeld door de economische en financiƫle crisis getroffen en moet draconische besparingen treffen. De regering heeft daarom beslist dat tot nader order niemand nog kan aangeworven worden. Daarom kan de bibliotheek, waarvan de gebouwen al in april opgeleverd werden, voorlopig niet geopend worden. Lokale politici vinden het een schande dat het gebouw leegstaat en vragen dat een en ander prioritair wordt behandeld. Gemeenteraadslid James Reilly zei dat "het acht mensen vraagt om 56 uur per week open te zijn, iets wat met de hoge werkloosheid niet beter kan vallen. Mensen zouden bovendien hun cv's kunnen aanvullen op de computers van de bib en online solliciteren, en op die manier sneller aan werk geraken." De verantwoordelijke overheid zei dat ze volop naar personeel van andere departementen aan het zoeken zijn, in de hoop de bibliotheek zo snel mogelijk open te snellen.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 17-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening