Peter Sloterdijk ontvangt eerste Decent Society Award

De Duitse filosoof en schrijver Peter Sloterdijk krijgt vanavond in Gent de eerste Decent Society Award uitgereikt. Hij ontvangt de onderscheiding op initiatief van het vrijzinnig middenveld, de Universiteit Gent en de VUB op een evenement in de Vooruit.?Daar wordt gedebatteerd over een waardige samenleving, “een samenleving die de grote verscheidenheid respecteert tussen de mensen.” Er zijn ook interventies voorzien van wetenschappers en kunstenaars als Paul Scheffer, Eva?Brems, Alain Platel, Chokri Ben Chika, Marleen Temmerman en Mustafa Kör. Peter Sloterdijk is een van de meest toonaangevende filosofen van deze tijd.?Zijn eerste boek Kritiek van de cynische rede in 1983 werd een van de best verkopende naoorlogse filosofische werken.?Sloterdijk studeerde filosofie, germanistiek en geschiedenis. Tot zijn sleutelwerken behoren Regels voor het mensenpark (2000), de trilogie Sferen (2005), waarin hij een soort geschiedenis van de mensheid ambieerde, en Woede en tijd (2007). Sloterdijk houdt in Gent een lezing over ‘vrij onderzoek.’
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening