Voormalig Poet Laureate Andrew Motion zit nieuwe Booker Prizejury voor

De voormalige Britse Poet laureate Andrew Motion (°1952) wordt de nieuwe voorzitter van de jury van de Man Booker Prize for Fiction. Motion, die professor creative writing is aan het Royal Holloway College aan de University of London, zei dat het "een eer" was om als voorzitter gevraagd te worden. En hij voegde eraan toe: "Het is ook een opwindende uitdaging: een pak moeilijke beslissingen liggen in het verschiet. Ik kijk er erg naar uit om een jaar vraatzuchtig te lezen." Motion was tien jaar lang de Britse Poet Laureate, tussen 1999 en 2009. Hij werd onlangs opgevolgd door Carol Ann Duffy. Motion schreef ook een aantal biografieën.
De Booker Prizejury is in het verleden al vaker voorgezeten door dichters, waaronder Philip Larkin (auteur die Motion biografeerde) en Anthony Twaite. Tot de bekendere juryvoorzitters uit de geschiedenis van de prijs behoren Michael Portillo (vorig jaar), PD James, Fay Weldon en Douglas Hurd. De longlist voor de Booker Prize wordt pas bekendgemaakt eind juli 2010. Zie de berichtgeving in The Guardian.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening