Zeven muzikanten bewerken Campertgedicht tot popsong

Zeven muzikanten gaan naar eigen inzicht een gedicht van Remco Campert tot popsong bewerken. Zij laten het resultaat horen op donderdag 26 november, tijdens een nieuwe editie van Poetracks in Nijmegen. De tachtigjarige Campert zal zelf de avond openen met een voordracht, zo maakte literair productiehuis Wintertuin bekend.
De artiesten die een Campertgedicht onder handen nemen zijn zangeres Giovanca, singer-songwriter Leine (Marjoleine Reitsma), gitarist John Cameron van de Amsterdamse gitaarband Claw Boys Claw, de Vlaming Tom Pintens, rapper Macronizm en de singer-songwriters Awkward I en Mark Lotterman. Ze bewerken Camperts gedicht 'Jongeling (2)' over 'het meisje dat mee moet', over feestjes en de weg ernaartoe.
Het is al voor de vijfde maal dat musici in het kader van Poetracks gedichten van Nederlandse schrijvers adapteren. Eerdere werden gedichten van Hugo Claus, Harry Mulisch, Gerard Reve en Willem Frederik Hermans onder handen genomen. Poetracks kadert in het literaire Wintertuinfestival, dat van 25 tot en met 29 november plaatsvindt in Nijmegen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening