PEN-prijs voor 'Revolver'-oprichter Gerd Segers

De PEN Vlaanderen reikt om de twee jaar zijn PEN-prijs uit aan iemand die een bijzondere bijdrage leverde aan de Nederlandse taal en literatuur. Dit jaar gaat de onderscheiding naar Gerd Segers. Segers is de bezielende stichter-uitgever van het literaire tijdschrift Revolver, dat in 1968 werd opgericht maar er binnenkort mee ophoudt (zie ). Hij leidde van 1993 tot en met 2005 het jaarlijkse internationale po√ęziefestival Dichters in het Elzenveld.
De prijs wordt uitgereikt tijdens het PEN-Dispuut op 8 december in het Flagey-gebouw. Geert van Istendael spreekt de laudatio uit. Er wordt bij die gelegenheid gedebatteerd over De grenzen van de vrije meningsuiting met panelgasten Karl van den Broeck, Marjolein Februari, Bas Heijne en Liesbeth van Impe. Gudrun de Geyter modereert. (DL - foto Bert Bevers)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 23-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening