Dichter Ilja Leonard Pfeijffer is songsmid voor Ellen Ten Damme

De Nederlandse dichter Ilja Leonard Pfeijffer heeft de songteksten geschreven voor het nieuwe album Durf jij? van de zangeres en actrice Ellen Ten Damme. De liedjes ontstonden uit het project De avond van het liefdeslied, dat op 8 oktober 2006 op tv werd uitgezonden: 13 zangers vertolkten toen een lied van 13 dichters. Het kaderde in een project van het tijdschrift De Revisor. Pfeijffer gaf toen al aan dat hij meer dergelijke songs wilde schrijven. "Ik wil aantonen dat een Nederlandstalige liedtekst niet meteen debiel hoeft te zijn”, zei Pfeijffer destijds in een interview. “Dat er meer mogelijk is dan wat Borsato en Bløf laten horen". Uiteindelijk kwam het tot een intensievere samenwerking met Ten Damme, want er volgden nog tien nummers. Zie HP/De Tijd voor een interview met Ellen Ten Damme en Pfeijffer onder de lakens.
Op een voorliefde voor het Nederlandstalige chanson ofte kleinkunst hebt u De papieren man nog zelden kunnen betrappen. Niettemin kunt u hieronder zomaar pardoes de clip van Durf jij? bekijken. Zoek de zeven verschillen met Borsato.

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening