Grootse Russische filmdocumentaire over Lev Tolstoj in de maak

In Rusland wordt gewerkt aan een groots opgezette documentaire over de laatste jaren van de schrijver Lev Tolstoj (1828-1910), zo meldt AFP. Lev Tolstoj, levend genie zal wereldwijd gedistribueerd worden ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de dood van de Russische schrijver op 20 november 2010.
Daarbij zal gebruik gemaakt worden van beelden waarop Tolstoj zelf nog te zien is. In 1908 werd Tolstoj voor het eerst gefilmd op zijn domein van Jasnaja Poljana. Later kregen de cameralui de officiƫle toestemming om de tachtigste verjaardag van de auteur van Oorlog en vrede te filmen. Op de beelden zijn ook de familie van Tolstoj te zien, en de schrijver terwijl hij in alle eenzaamheid aan het wandelen is. De documentairemakers beloven hoge definitiebeelden te tonen, met dank aan de technologische ontwikkelingen. Producent Selianov maakt zich sterk dat de film zal gelden als een wereldwijde hommage aan Tolstoj. "Het wordt geen doordeweekse documentaire. Er wordt geen woord in gesproken, er is enkel ondertiteling en muziek. We proberen om terug te grijpen naar het tijdvak van de stomme film", zegt auteur Andrej Deriabine, eveneens coproducent van het project. Volgens hem hebben reeds twaalf landen, waaronder de Verenigde Staten en Australiƫ, interesse getoond voor het project.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening