Stieg Larssons werk krijgt nu ook theaterversie

De drie Millennium-boeken van de Zweedse schrijver Stieg Larsson krijgen na een succesrijke verfilming nu ook een toneelbewerking. Volgend najaar brengt Nörrebro Teater in Kopenhagen het eerste deel, Mannen die vrouwen haten, op de planken. Opmerkelijk is dat dit in samenspraak gebeurt met Eva Gabrielsson, de ‘weduwe’ van de in 2004 overleden schrijver. Tot op heden waren enkel de vader en broer van Larsson betrokken bij het beheer van zijn nalatenschap.
Larsson leefde meer dan dertig jaar samen met zijn partner, maar was niet met haar gehuwd. Gabrielsson kon daardoor financieel niet mee profiteren van het eclatante succes dat Larssons werk kreeg na zijn dood. Eerder deze maand boden vader en broer Larsson twee miljoen euro aan de 'weduwe', een som die ze weigerde. Nu zegt Eva Gabrielsson in de Deense krant Politiken opgetogen te zijn eindelijk iets met Larssons werk te kunnen doen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening