Boekhandel in Cockermouth totaal vernield door overstromingen

Na de zware overstromingen in het Engelse stadje Cockermouth in Cumbria is de schade ook in de boekhandel The New Bookshop aanzienlijk, zo meldt onder meer The Bookseller. Zowat de volledige stock van de boekhandel is vernield door het wassende water van de rivier de Cocker, die na zware regenval vorige week uit zijn oevers trad. Eigenares Catherine Hetherington vertelde aan de BBC dat "ze ondersteboven is van de ramp. Deze winkel zit al veertig jaar in de familie. Het is verschrikkelijk om dit mee te maken. De volledige stock in de kelder is vernield, en bijna alles wat in de winkel stond zullen we gewoon moeten weggooien." Het verslag op BBC laat een chaos van omgevallen boekrekken en duizenden verwoeste, door vocht opgekrulde en door slijk besmeurde boeken zien.
Ondanks alles is Hetherington strijdvaardig: "We zullen alles weer moeten opbouwen. Maar met de hulp van vrienden, klanten en personeel ben ik er zeker van dat de winkel er binnen enkele maanden nog beter uit zal zien. Maar de stad zal er de komende kerstperiode helemaal anders bijliggen." Bij het noodweer van afgelopen week vielen in Engeland ook enkele doden te betreuren.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 25-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening