Femke Halsema nieuwe juryvoorzitter AKO?Literatuurprijs

Femke Halsema, de fractievoorzitter van de Nederlandse partij GroenLinks, wordt de nieuwe voorzitter van de jury van de AKO?Literatuurprijs 2010. Zij volgt de Belgische ex-premier Guy Verhofstadt op, die dit jaar de functie bekleedde. Halsema was eerder al voorzitter van de jury van de Woutertje Pieterse Prijs (2009) en van de jury van de BNG Prijs (2005). "Ik verheug me al op de vele boeken die ik nu met een goed excuus mag lezen", aldus de politica.
Voor de rest blijft de jury grotendeels ongewijzigd.?Critici Jeroen Overstijns en Frank?Hellemans zijn nog steeds de Vlaamse juryleden, ook de Nederlanders Maarten Dessing en Sylvia Dornseiffer blijven op post.?Enkel Bas Belleman (Trouw) wordt vervangen door Fleur Speet (van Het Financieele Dagblad).Voor de AKO Literatuurprijs 2010 komen Nederlandse fictie- en non-fictieboeken in aanmerking die verschenen tussen 1 juli 2009 en 1 juli 2010. Dit jaar ging de prijs naar Erwin Mortier voor zijn roman Godenslaap. (DL - Foto: wikicommons)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 25-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening