Booker Prizelaureate Hilary Mantel kan ook Costa Award winnen

De Costa Book Awards, die bekendstaan als een van de meest prestigieuze Britse literatuurprijzen, hebben hun shortlist vrijgegeven.?Booker Prizewinnares Hilary Mantel prijkt met haar bekroonde roman Wolf Hall ook op de shortlist van de Costa in de categorie ‘beste roman’.?Zij krijgt er het gezelschap van Penelope Lively (Family Album), Colm Toibin (Brooklyn) en Christopher Nicholson (The Elephant Keeper).
De Costa Awards worden uitgereikt in de categorieën kinderboeken, poëzie, proza, biografie en debuutromans.
Voor het eerst zijn er ook twee postume nominaties: voor Simon Gray in de categorie biografie en voor Siobhan Dowd bij de kinderboeken. Opmerkelijk bij de kinderboeken zijn verder ook de nominatie van Guantanamo boy van Anna Perera, de vrouw van Dire Straits-oprichter David Knopfler. Het boek handelt over een adolescent die in het Amerikaanse gevangenenkamp Guantanamo Bay raakt opgesloten en daar een ware nachtmerrie beleeft. Bij de poëzie valt de shortlistnominatie van televisiefiguur en dichter Clive James op met zijn bundel Angels over Elsinore.
De prijsbeesten in de vijf categorieën worden bekroond op 5 januari.?Op 26 januari wordt uit die winnaars nog een algemene laureaat verkozen.?De Costa Awards vonden tussen 1985 en 2006 hun beslag onder de naam Whitbread Prizes. Vorig jaar gingen de Costa Awards naar Diana Athill en Sebastian Barry, zie . Barry won uiteindelijk ook de algemene Costa Award.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening