'Komt een vrouw bij de dokter' van Kluun stevent af op 1 miljoen exemplaren

Komt een vrouw bij de dokter, de mateloos populaire roman van de Nederlandse schrijver Kluun bereikt komende zaterdag wellicht de grens van 1 miljoen verkochte exemplaren, zo meldt ANP. Een woordvoerster van uitgeverij Podium kwam met de cijfers. 77 procent van deze oplage, 778.326 exemplaren, blijkt in Nederland te zijn verkocht. Volgens Podium zijn in Nederland nooit eerder zoveel exemplaren van een Nederlandse roman over de toonbank gegaan. 'De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch had bijvoorbeeld meer buitenlandse verkopen nodig om de grens van 1 miljoen exemplaren te bereiken', zo becijferde een woordvoerster.
Dat nu de kaap van 1 miljoen exemplaren wordt gerond, heeft ook te maken met de verfilming die sinds kort in de Nederlandse bioscopen loopt. De herdruk van de roman, met een paar aanvullingen uit de film, gaat zeer vlot van de hand. Voor de gelegenheid laat de uitgeverij een 'diamanten' boek vervaardigen dat regisseur Reinout Oerlemans zaterdag aan Kluun zal overhandigen. Komt een vrouw bij de dokter verscheen buiten Nederland in 27 landen en haalde onder meer in China, Scandinaviƫ, Sloveniƫ en Taiwan goede verkoopcijfers. "Maar in Belgie, alle aanprijzingen van mijn collega's Herman Brusselmans en Christophe Vekeman ten spijt, slaat KEVBDD niet aan", noteert Kluun op zijn website. Zie hieronder de filmtrailer.

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening