Amerikaanse auteurs schrijven over hun politici in 'The Political Fictions Project'

Het tijdschrift The New York Magazine heeft een ambitieus project opgestart, waarbij Amerikaanse schrijvers zich mogen vergrijpen aan het leven van hun vooraanstaande politieke figuren. Maar ook lezers kunnen deelnemen aan het Political Fictions Project en hun eigen kortverhalen of zelfs eenakters van 1.000 woorden insturen. In het eerste (knappe) verhaal dat de reeks aftrapt, Night Walk van Adam Haslett, staat de Amerikaanse president Obama centraal, die even uit het keurslijf van het Witte Huis breekt en een beslissing op zijn schouders voelt drukken: "With Afghanistan on his mind, the president leaves the White House grounds and encounters a stranger." Op de bijgaande getrukeerde foto van Alison Jackson zien we hoe Obama doodgemoedereerd een sigaretje zit te roken op een bank in het park.
Verder schreef Mary Gaitskill over Ashley Dupré en Silda Spitzer, Paul Rudnick over Sarah Palin (wier memoires Going rogue momenteel een doorslaand verkoopssucces zijn in de VS, zie BBC), Heidi Julavits over George W. Bush, Babs Thomas Mallon over John McCain, Walter Kirn over Mitt Romney en Lionel Shriver over Rod Blagojevich.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening