Duitse vertaalrechten van debuut Frans Pollux al verkocht voor verschijning

Drie maanden voor de Nederlandse publicatie van het debuut van Frans Pollux zijn de Duitse vertaalrechten al verkocht aan Aufbau Verlag in Berlijn, zo meldt uitgeverij Atlas.
Het gelijk van Heisenberg van Frans Pollux verschijnt op 25 februari 2010 bij uitgeverij Atlas. De Duitse vertaling zal in het begin van 2011 uitkomen. Het gelijk van Heisenberg is de opening van de nieuwe voorjaarsaanbieding van Atlas voor het voorjaar 2010. Op de Frankfurter Buchmesse bleek er in oktober veel belangstelling te bestaan voor wat omschreven wordt als "een verontrustende toekomstroman." Het gelijk van Heisenberg verhaalt over de plichtsgetrouwe ambtenaar Syris, die in dienst staat van het departement Fiscaliteit en Vrijhandel, afdeling Onderzoek. Wanneer een vloedgolf Syris’ stad overspoelt, lukt het hem om met twee collega’s in een rubberboot aan een onmiddellijke dood te ontsnappen. Ze gaan op onderzoek uit en stuiten op een paar grote mysteries.
Frans Pollux (1977, Venlo) is historicus, schrijver van toneelstukken, musicals en filmscripts; journalist en singer-songwriter en was drie jaar stadsdichter van Venlo.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening