75 auteurs schrijven mee aan Nederlands Boekenweekessay

De Nederlandse Boekenweek, die volgend jaar haar 75ste editie beleeft, staat in het teken van jong zijn, onder het van Nescio ontleende motto ‘Titaantjes waren we…Opgroeien in de letteren’. De Boekenweek gaat door van woensdag 10 maart tot zaterdag 20 maart. Ter gelegenheid van deze mijlpaal verschijnt de jubileumuitgave Titaantjes waren we… Schrijvers schrijven zichzelf, die te koop wordt aangeboden voor 10 euro. Vijfenzeventig auteurs schrijven of dichten een brief aan hun jongere ik. De deelnemende auteurs vormen een dwarsdoorsnede van de Nederlandstalige literatuur, van poëzie tot kinderboek. Medewerkende auteurs zijn onder meer Remco Campert, Adriaan van Dis, Bas Heijne, Herman Koch, Geert Mak, Erwin Mortier, Charlotte Mutsaers, Hagar Peeters en Leo Vroman. Vooraf is de deelnemende auteurs gevraagd: ‘Wat had je als kind willen weten wat je inmiddels te weten bent gekomen?’ De brievenbundeling vervangt voor één keer het traditionele Boekenweekessay.
Het 75ste Boekenweekgeschenk wordt dan weer geschreven door Joost Zwagerman. Het motto van de Boekenweek is ontleend aan het gelijknamige verhaal van Nescio uit 1918, dat begint met een van de beroemdste zinnen uit de Nederlandse literatuur: ‘Jongens waren we – maar aardige jongens’. Dit jaar stond het dier in de letteren centraal.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening