Prix Décembre voor Jean-Philippe Toussaint

De Belgische auteur Jean-Philippe Toussaint krijgt de Franse literatuurprijs Prix Décembre voor zijn roman La vérité sur Marie, zo maakte de jury bekend. De prijs is 30.000 euro waard. Toussaint was met zijn boek ook in de running voor de Prix Goncourt, die gisteren naar Marie NDiaye ging. Zij haalde het toen in de eerste stemronde van Toussaint met vijf tegen twee stemmen. Schrijver en regisseur Jean-Philippe Toussaint werd op 29 november 1957 geboren in Brussel en heeft negen romans geschreven, waaronder La salle de bain, Faire l'amour en Fuir waarvoor hij in 2005 de Prix Médicis kreeg. Hij woont momenteel in Corsica. Zijn werk wordt alom geprezen voor zijn onnavolgbare, speelse ironie en uitgepuurde stijl.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening