Annie Proulx schenkt archieven aan New York Public Library

De Amerikaanse schrijfster Annie Proulx, schrijfster van het succesvol verfilmde Brokeback Mountain, heeft een groot deel van haar persoonlijke archieven geschonken aan de New York Public Library. De documenten omvatten onder meer vroegere versies van de 'cowboy romance' die toen nog titels droegen als Bulldust Mountain of Swill-Swallow Mountain. De 74-jarige schrijfster, die in 1994 de Pulitzer Prize ontving voor The Shipping News, draagt onder meer dagboeken en manuscripten over aan de instelling.
Proulx zei dat de schenking "een vreemd soort evenwicht" teweegbracht, doordat haar materiaal over landelijk Noord-Amerika nu in de grootstad terechtkwam. De filmversie van Brokeback Mountain uit 2005 won drie Oscars, waaronder een voor het scenario op basis van haar roman. Proulx zei ook nog dat het "een eer" was om haar archieven in het gezelschap van Walt Whitman, Saul Bellow en Mark Twain (van wie de papieren zich al in de NYPL bevinden) onder te brengen. Zie de berichtgeving bij BBC.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening