Turing Nationale Gedichtenwedstrijd overweldigd door inzendingen

Er blijkt een massale belangstelling te bestaan voor de allereerste editie van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Er werden liefst 15.688 gedichten ingezonden door meer dan 6.300 mensen. Veel inzenders stuurden meerdere gedichten. De Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, georganiseerd door de Po√ęzieclub en de Turing Foundation, heeft als doel om de belangstelling voor po√ęzie te vergroten. Voor deze eerste editie had de organisatie op rond de 2.500 ingezonden gedichten gerekend.
De jury zal onder leiding van Gerrit Komrij aan het eind van het jaar de top 100 van de beste gedichten presenteren. De winnaar wordt bekend gemaakt aan de vooravond van Nationale Gedichtendag, in januari 2010. De hoofdprijs voor het winnende gedicht is 10.000 euro, en kans op publicatie van een eigen gedichtenbundel bij uitgeverij Augustus. De Turing Foundation heeft in het totaal 250.000 euro veil om de gedichtenwedstrijd tot een succes te maken. De jury bestaat uit Gerrit Komrij (voorzitter), DJ Giel Beelen, korte verhalen schrijfster Sanneke van Hassel, Turing Foundation bestuurslid Alexander Ribbink en dichter Vrouwkje Tuinman. Alle ingezonden gedichten worden anoniem beoordeeld. Ramsey Nasr, nu Dichter des Vaderlands, is ambassadeur van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Zie ons eerder bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening