Franse schrijver Pierre Silvain (83) overleden

In Frankrijk is de schrijver Pierre Silvain overleden op 83-jarige leeftijd, zo heeft zijn uitgever Verdier bekendgemaakt en meldt AFP. Silvain is de auteur van een twintigtal romans en essays en is vrijdag al gestorven. De in Marokko geboren Silvain publiceerde zijn eerste roman La part de l'ombre in 1960. Zijn boeken verschenen bij uitgeverijen als Plon, Gallimard en Mercure de France. Hij werd enigszins herontdekt in 2007 met Julien Letrouvé colporteur, dat toen werd ingehaald als een van de beste romans van de Franse rentrée litteraire.
Silvain was een groot reiziger en trok onder meer door China, Japan, het Midden-Oosten en de toenmalige Sovjetunie, iets wat zijn romans sterk kleurde. Zijn laatste roman Assise devant la mer verscheen in augustus 2009.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening