Prix de Flore voor Simon Liberati

De Franse literaire prijs Prix de Flore gaat dit jaar naar Simon Liberati voor zijn roman L'hyper Justine, zo heeft het secretariaat van de prijs aangekondigd. De 49-jarige Liberati verwierf de onderscheiding met zeven stemmen tegen drie voor Jean-Marc Parisis (Les aimants) en twee voor Michka Assayas (Solo). De in 1960 geboren Liberati publiceerde in 2004 zijn eerste roman Anthologie des apparitions waarin hij de adolescentie tot onderwerp nam. In zijn tweede boek Nada exist (2007) stond een decadent modefotograaf centraal. In het nu bekroonde L'hyper Justine draait het verhaal om een kleine gangster die gefascineerd is door een jonge Engelse. Ook een cinemaproject omtrent de Sade speelt een rol.
De in 1994 door Frédéric Beigbederin het leven geroepen prijs ter waarde van 6.100 euro bekroont meestal een jong, eerder onorthodox auteur en is genoemd naar het gelijknamige beroemde café in het Saint-Germain-des-Prés-kwartier in Parijs. Eerder ging de prijs al naar Michel Houellebecq (1996) en Amélie Nothomb (2007).
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-11-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening